V!TA training: Omgaan Met Geld - NOV 2015

Omgaan met geld is te leren!

Op donderdag 5 november 2015 van 14.30- 16.30 uur start er weer een nieuwe training Omgaan met Geld.

Vita welzijn en advies geeft regelmatig de training Omgaan met geld. De training is bestemd voor inwoners van de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel die moeite hebben om rond te komen en wat meer zicht op hun uitgaven willen krijgen. De training bestaat uit 7 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en een kennismakingsbijeenkomst.

De kennismakingsbijeenkomst is op: donderdag 29 oktober om 14.30 uur op de Dr. W. Dreesweg 2 te Amstelveen.

De training gaat in op het ordenen van de financiële administratie. De deelnemer leert onder meer een maandbegroting en een jaarbegroting te maken. Zo krijgt men een beter zicht op de dure en de goedkope maanden. De deelnemer leert om zijn inkomsten en uitgaven op een rijtje te zetten, zodat hij weloverwogen beslissingen kan nemen en financiële problemen kan voorkomen, en zelfs eens iets kan kopen waar anders nooit geld voor is. De training wordt begeleid door gekwalificeerde maat­schappelijk werkers.

In de training komen ook schulden en betalingsachterstanden ter sprake, en hoe de deelnemer hiermee kan omgaan. Andere onderwerpen die in de training aan bod komen zijn sparen, verzekeringen en subsidies. Over deze onderwerpen wordt gerichte informatie gegeven.

De kosten bedragen € 15,- Hierbij zijn de kosten voor de cursusmap inbegrepen.
Deelname aan de training staat open voor alle inwoners van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Informatie en aanmelding:
Wilt u meer informatie, of heeft u belangstelling voor deze training, dan kunt u bellen met Adrienne Bosch, Maatschappelijk werker van Vita welzijn en advies.
020 5 430 430, dagelijks tussen 09.30-12.30 uur.