Met de Zorgpolis voor minima bent u beter verzekerd voor minder geld!

De Gemeentepolis combineert drie voordelen:

  • Gemeente betaalt mee aan de premie
    De gemeente betaalt mee aan de premie. Dat betekent dat jij minder hoeft te betalen aan de zorgverzekeraar. Het is een zorgverzekering voor minima, die je ook met een laag inkomen goed kunt betalen.
  • In veel gemeenten €0 eigen risico
    De gemeente bepaalt op welke manier je er precies gebruik van kunt maken. Vaak kun je een Gemeentepolis kiezen zonder eigen risico. Je betaalt dan €0 eigen risico, waardoor je daar niet ineens een hoge rekening voor krijgt.
  • Korting op de premie en hogere vergoedingen
    Je betaalt dankzij de hulp van de gemeente vaak een lagere premie, omdat je korting krijgt van de zorgverzekeraar. Aan de andere kant krijg je hogere vergoedingen. Je kunt rekenen op een goede dekking, voor de belangrijke zorg. Je bent met een zorgverzekering voor minima goed verzekerd.

De gemeente bepaalt samen met de zorgverzekeraar welke extra dekkingen je krijgt. Vaak gaat het om extra dekkingen voor onder andere fysiotherapie, tandartskosten, brillen en de eigen bijdrage huishoudelijke hulp (Wmo). In sommige gevallen krijg je korting van de zorgverzekeraar en betaalt de gemeente mee aan je premie. Hierdoor betaal je minder, voor meer zorgverzekering.

Zoek mijn gemeente